Over de praktijk

Werking van de orthomoleculaire gezondheidszorg en therapie

 

De orthomoleculaire gezondheidszorg en therapie richt zich met name op de preventie van ziekten en het verbeteren van gezondheid en welzijn. 

Orthomoleculaire voeding streeft ernaar de door de lichaamscellen benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden aan te bieden. Dit houdt in: een gezonde, evenwichtige voeding, met waar nodig, aanvulling met optimaal gedoseerde voedingssupplementen. Zo kan de gezondheid in stand worden gehouden, worden hersteld of zelfs aanzienlijk worden verbeterd. 

Met behulp van gerichte, gezonde basisvoedingsmaatregelen en voedingssuppletie trachten we bij praktijk NAT.uralis ziekteprocessen te ondersteunen en voorkomen.
Door het leggen van verbanden tussen klachten en symptomen enerzijds en niet adequaat verlopende biochemische processen anderzijds, kan inzicht worden verkregen in welke (micro) nutriƫnten in een bepaalde situatie genezend, dan wel verbeterend kunnen worden ingezet.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. 
Dit vermogen kan optimaal worden geactiveerd door het aanbieden van alle stoffen die zijn betrokken bij de normale regulering van de relevante biochemische processen, en wel in orthomoleculaire dus optimale hoeveelheden.

Orthomoleculaire gezondheidszorg en therapie heeft dus alles te maken met het bekomen van een zo optimaal mogelijk biochemische evenwicht van stoffen binnen en buiten de cellen in het lichaam. Praktijk NAT.uralis  brengt de kennis van het klinische en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding en suppletie in de praktijk. 
De stoffen waarmee de orthomoleculaire gezondheidszorg en therapie werkt zijn vitaminen, mineralen, spoorelementen, essentiƫle vetzuren, aminozuren en stoffen die gewonnen worden uit planten en kruiden, vezels en probiotica.


Naast de voeding en eventuele suppletie spelen ook talloze leefstijlfactoren een grote rol. Denk hierbij aan voldoende beweging, goede slaap en ontspanning.